Celluloid Nights by Cinema Niche

A Cinema Niche mögött álló csapat egy rövid nyári szünet után, 2024 őszén folytatja tavasszal bemutatkozó vetítéssorozatát.

A Celluloid Nights küldetése újraéleszteni azt a megismételhetetlen élményt, ahogyan kedvenc filmjeinket 35mm-es filmszalagról élhetjük át, miközben egy fiatalabb generációnak talán először adódik ez a kivételes alkalom. Míg a mozik ma már digitálisan projektálnak, a filmvetítés élménye celluloidról egészen más. Olyan kortárs rendezők, mint Christopher Nolan vagy Paul Thomas Anderson számára a filmre forgatás elsősorban alkotói döntés, amely befolyásolja, hogy munkáik hogyan mutatnak majd a nagyvásznon. Hozzájuk hasonlóan, a Celluloid Nights a film anyagiságát ünnepli, felismerve a film, mint fizikai médium egyediségét és örök dicsőségét.

A Celluloid Nights ősszel négy további amerikai filmklasszikussal folytatódik, amelyek közül az első Robert Rodríguez és Quentin Tarantino kultfilmje az Alkonyattól pirkadatig (18).

Celluloid Nights by Cinema Niche bemutatja:

Alkonyattól pirkadatig (18) – 35mm

Robert Rodríguez filmje

amerikai játékfilm, 1996, 108 perc, angol nyelven, magyar felirattal, 35mm-es kópiáról

vetítés:

2024. szeptember 12. csütörtök 19:00 Uránia Nemzeti Filmszínház

Uránia Jegyvásárlás

Uránia vetítés Facebook esemény

Cinema Niche Instagram

Uránia Instagram

A Celluloid Nights állandó házigazdája Dezső Bálint, a Cinema Niche csapat tagja.

Szinopszis

Quentin Tarantino és George Clooney a kegyetlen Gecko fivérek szerepében in medias rex mutatkoznak be a vásznon, miközben Fuller tiszteletes (Harvey Keitel) és családja útját keresztezik. A szedett-vedett banda egy éjféli randevúra igyekszik a Titty Twisterbe, Mexikó legforróbb kuplerájába, ahol végleg kicsúszik kezük közül az irányítás. A filmet Tarantino 1990-ben írta egy speciális effektekkel foglalkozó cég megbízásából, és egyértelműen az amerikai B-filmes hagyományok tisztelőinek szól, az évek során mégis olyan kultfilmmé alakult, amely Clooney és Salma Hayek karrierjében is fordulópontot jelentett, Tarantinot pedig a Ponyvaregény után még egy lépéssel közelebb repítette ahhoz a globális filmrajongó/rendezősztár perszónához akit ma ismerünk.

FRISS PARALIMPIAI HÍREINK >>>

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!