Medvegyevre Sinner legyőzése után Alcaraz vár!

Medvegyev

Danyiil Medvegyev egy időre elhalasztotta a tizedik Carlos Alcaraz-Jannik Sinner összecsapást, az orosz teniszező ugyanis a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjében legyőzte a világelső olasz játékost.

A 2021-es US Open orosz győztese, Daniil Medvegyev hatalmas, ötjátszmás csatában, 3 óra 54 perc alatt kerekedett az idei ausztrál bajnokság olasz bajnoka, Jannik Sinnerfölé. Az érdekes az, hogy Melbourne-ben épp ők ketten vívták a döntőt, akkor Sinner 0-2-ről fordítva szerezte meg pályafutása első Grand Slam-tornagyőzelmét.

Az ötödik kiemelt orosz ezzel a győzelemmel javított a kettejük egymás elleni mérlegén, és 7-5-re növelte előnyét – egyébként ez a negyeddöntő volt az első győzelme Sinner ellen a 2023-as miami döntő óta. Medvegyev ezúttal 55 nyerőt ütött, 49 ki nem kényszerített hiba mellett, Sinner pedig mindössze a negyedik (!) meccsét veszítette el idén.

“Tudtam, hogy ha meg akarom verni Jannikot, az egy kemény meccs lesz, Nem egy olyan srác, akit könnyen le lehet győzni. Volt, hogy nem érezte jól magát, de aztán elkezdett jobban játszani, és örülök, hogy nekem végig sikerült magas szinten maradnom. Voltak nagyszerű pontok, nagyszerű meccs volt, és örülök, hogy nyertem, és alig várom a következőt” – zárta a gondolatait Medvegyev.

A kilencedik major-elődöntőjében (ami zsinórban a második Wimbledonban), a világranglistán ötödik orosz az első Grand Slam-címére hajt a 2021-es US Openen aratott győzelme óta. Medvegyev pénteken a harmadik kiemelt spanyol Carlos Alcarazzal találkozik, aki a tizenkettedik kiemelt amerikai Tommy Paultbúcsúztatta.

Wimbledon

Negyeddöntő

Férfiak:

Danyiil Medvegyev (orosz) – Jannik Sinner (olasz, 1.) 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3
Carlos Alcaraz (spanyol, 3.) – Tommy Paul (amerikai) 5:7, 6:4, 6:2, 6:2
Lorenzo Musetti (olasz, 25.) – Taylor Fritz (amerikai, 13.) 
Alex De Minaur (ausztrál, 9.) – Novak Djokovics (szerb, 2.)

Nők:

Jelena Ostapenko (lett, 13.) – Barbora Krejcikova (cseh, 31.)
Jelena Ribakina (kazah, 4.) – Jelina Szvitolina (ukrán, 21.)
Donna Vekic (horvát) – Lulu Sun (új-zélandi, Q) 5:7, 6:4, 6:1
Jasmine Paolini (olasz, 7.) – Emma Navarro (amerikai, 19.) 6:2, 6:1

Forrás: Eurosport.hu

Gálfi Dalma búcsúzott, Babosék továbbjutottak, Marozsánék kiestek Wimbledonban

Fucsovics nem bírt Berrettinivel, Marozsán kikapott Strufftól