Puskás sorsjegy: aki kaparja, marja!

Puskás

A világhírű magyar labdarúgó, Puskás Ferenc személye és teljesítménye előtt tisztelegve, a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyitó napján új, exkluzív kivitelű kaparós sorsjegypárost dob piacra a Szerencsejáték Zrt.

Mager Andrea, a nemzeti lottótársaság elnök-vezérigazgatója a Puskás Ferenc utcában, a Bozsik Arénában megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a cégnek 14 éve nem volt sport, illetve foci témájú sorsjegye. Hozzátette: a Puskás sorsjegyek valódi értékét az adja, hogy megjelentetésükkel olyan világhírű sportoló munkássága előtt tiszteleghetnek, aki alapjaiban határozta meg a magyar labdarúgást, egyszersmind növelve annak nemzetközi presztízsét. 

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy Puskás Ferenc példakép, akiből lehet és érdemes erőt meríteni. A személye azt üzeni, hogy nincs lehetetlen, és ahol a munka és a szerencse találkozik, ott eljön a siker. 

Mager Andrea kitért arra is, hogy az 500 és 1000 forintért kapható sorsjegyek különleges kivitelezéssel és grafikai megoldással készültek, és azt a gondolatiságot képviselik, hogy a “legenda bennünk él” – ez egyben a sorsjegy reklámjának szlogenje is.

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Puskás Ferenc életrajzírója a könyvből idézve elmondta, hogy az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó szeretett kaszinóba járni és játékgépezni, a lóversenypályákon is gyakran megfordult, de mindig csak a félretett pénzét, pár száz dollárt kockázatott és a családi vagyont sosem költötte ilyen célra. A Real játékosaként Madridban egyszer a húgával vettek egy sorsjegyet és váratlanul nagy összeget nyertek.

A sajtótájékoztató keretében az első három sorsjegyet Mager Andrea és Puskás két dédunokája, Ane de Juan Damborena és Sara Perez Damborena kaparta le.

Az 500 forintos sorsjeggyel a 25 millió forintos főnyeremény mellett négy 1 millió forintos jutalom is elvihető. Az 1000 forintos áron értékesített sorsjegy két 50 millió forintos főnyereményt és tíz 1 millió forintos jutalmat kínál, számos kisebb értékű nyeremény mellett.