Rabb Krisztián került Decsi Tamás helyére a kardcsapatba

Rabb Krisztián
Rabb Krisztián (balra) a románok elleni Európa-bajnoki döntőben 17-4-es mutatóval járult hozzá a 45-40-es győzedelemhez. Fotó: Eva Pavía #BizziTeam

Decsi Tamás kimaradt az olimpiára utazó magyar férfi kardcsapatból, helyére Rabb Krisztián került be.

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége elfogadta és egyhangúlag támogatta Boczkó Gábor szövetségi kapitány javaslatát a Párizsba utazó válogatott keret tagjaira vonatkozóan – számolt be róla a hunfencing.hu oldal kedd este.

A szövetségi kapitány a szakmai testülettel és a szövetségi edzőkkel konzultálva tette meg javaslatát a férfi kard-, a női kard- és a férfi párbajtőrcsapat tagjaira vonatkozóan.

Boczkó Gábor előterjesztése alapján férfi kardban Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András egyéniben és csapatban is vív, Rabb Krisztián pedig csapatban juthat szerephez.

A női kardozóknál Szűcs Luca, Pusztai Liza, Márton Anna egyéniben és csapatban kap lehetőséget, Battai Sugárpedig csapatban.

Férfi párbajtőrben Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor lép pástra egyéniben és kezdi majd meg a csapatversenyt, Nagy Dávid pedig utóbbiban csereként szállhat be. 

A tőröző Pásztor Flóra és Dósa Dániel, valamint a párbajtőröző Muhari Eszter egyéni kvótát szerzett.

Londonban négy, Rio de Janeiróban tíz, Tokióban 13 magyar vívó indulhatott, Párizsban pedig már 15 vehet részt a sportági versenyekben.

A magyar vívók a kvalifikációs rendszer bevezetése óta az eddigi legtöbb kvótát harcolták ki – emlékeztet rá a szövetség oldala.

Forrás: Hunfencing.hu / MTI

Európa-bajnok a férfi kardcsapat, bronzérmes a női tőrcsapat