Pekler Zalán aranyérmes a sportlövő vk-döntőben

Pekler Zalán

Hihetetlen izgalmak után Pekler Zalán győzött a 10 méter légpuska versenyszámban 251.2 körrel a sportlövők dohai világkupa-döntőjében.

Az idei Európa Játékok négyszeres aranyérmese az alapot 630.3 körrel zárta, és a harmadik helyen kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe. A fináléban az első öt lövés után a második helyen állt, majd a 10., sőt a 12. lövést követően is harmadik volt, de a folytatásban visszacsúszott az 5. helyre. 

A nagyon szoros döntőben Pekler Zalán a 17. lövésre leadott 10.8-del a második helyre lépett előre, a 19.-re lőtt újabb 10.8 körrel pedig már az élre állt, és a győzelmet már nem is engedte ki a kezéből. Pekler Zalán végül magabiztosan 251.2 körrel, 1.8 körrel megelőzve a második szerb Lazar Kovacevicet aranyérmes lett, míg a harmadik helyen a cseh Jiri Privratsky végzett 229.5 körrel.

Ezzel megszületett a magyar küldöttség első érme, első aranyérme a vk-döntőben, amelyen még Mészáros Eszter (puska) és Major Veronika (pisztoly) képviseli a magyar színeket. Péni István vírusos betegsége miatt nem vesz részt az eseményen.

Pekler Zalán: “Így szerettem volna lezárni ezt az évet, sokat is készültem a világkupa-döntőre. Annak nagyon örültem, hogy az alapversenyben sikerült újra átlépnem a 630 körös bűvös határt. A döntőben bár nagyon izgultam, de tudtam ezt kezelni. Azzal tisztában voltam, hogy nagy tízesek kellenek majd az éremhez. Szerencsére jókor jött a két 10.8-es lövés, és a végén már csak meg kellett tartani az előnyömet.”

Ez a magyar küldöttség első érme a viadalon, amelyen még Mészáros Eszter (puska) és Major Veroni

További részletek a hunshooting.hu honlapon. 

Bajos Gitta és Péni István a magyar bajnok légpuskában