Olimpiai bajnok jobbátlövő a DVSC kézilabdacsapatában

Océane Sercien-Ugolin
Océane Sercien-Ugolin

Océane Sercien-Ugolin személyében olimpiai bajnok francia jobbátlövőt igazol jövő nyáron a Debrecen női kézilabdacsapata. A klub honlapjának keddi híradása szerint a 25 éves játékos szerződése két idényre szól majd.

Sercien-Ugolin korábban az AS Fontenay, a HBC Antony, az Issy Paris és a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatában szerepelt, jelenleg pedig a Bajnokok Ligája-címvédő norvég Vipers Kristiansandot erősíti. Hazája válogatottjával a 2021-es tokiói olimpián arany-, a 2021-es világ- és a 2020-as Európa-bajnokságon ezüstérmes volt.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a hosszú munka eredménye most érett be, hiszen már három éve beszélgetnek egymással. Az átlövő még a Krim Ljubljanában játszott, amikor berobbant, nagyon jó szezont futott és felfigyeltek rá.

“Nagy mértékben szélesedik a támadójátékunk repertoárja, hiszen gyors, atletikus játékos, aki jó az előnyszerzésekben, az egy-egy elleni támadásokban, az átlövésekben is tud jeleskedni, és jó védőjátékos kettes pozícióban, akinek nagyon komoly nemzetközi tapasztalata van” 

– magyarázta.

Hozzátette, mindig a játékstílusukhoz, a játékrendszerükhöz keresnek posztokra játékosokat és a Bajnokok Ligája szereplés kellett ahhoz, hogy sikerüljön megszerezni a francia kézilabdázót.

A klub honlapján Océane Sercien-Ugolin elmondta, hogy jelenleg kisebb sérülés hátráltatja, ezért nem vehet részt a szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. 

Elárulta, a legjobbkor érkezett a DVSC megkeresése, mert már egyébként is váltani akart, és olyan csapatot keresett, ahol folyamatosan játéklehetőséget kap, így tovább fejlődhet.

“Amit a Debrecenről olvastam és amit a meccseiken láttam, az nagyon tetszett. Fiatal, tehetséges játékosai vannak, akik agilisak és ambíciózusak, nem véletlen, hogy a Bajnokok Ligájában is megállják a helyüket. A klub évről-évre fejlődik és komoly céljai vannak Európában. Nekem fontos, hogy minél többet legyek a pályán és kimondottan szeretem a kihívásokat, márpedig ez meglesz Debrecenben” 

– vélekedett.

Forrás: dvsckezilabda.hu / MTI

A Győr hatgólos hátrányból fordított a Bietigheim ellen, a DVSC odahaza kapott ki