KDNP: Sorosék újra előhúzták az antiszemita kártyát – Normálisak?

Zugló
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a nemzeti konzultációról tartott zuglói lakossági fórumon 2023. november 23-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Soros György fia, Alexander Soros által vezetett Nyílt Társadalom Alapítvány újra előhúzta az antiszemita kártyát a kormány legújabb plakátkampányával kapcsolatosan.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) csütörtöki közleményében azt írta: mint korábban, úgy most is, ha Magyarország szuverenitásáról és az emberek véleményének kikérését szolgáló nemzeti konzultációról van szó, a senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták, az őket támogató és markában tartó Soros-szervezetek azonnal antiszemitizmust kiáltanak, idegengyűlölettel vádolják hazánkat.

“Jól ismert baloldali trükkel állunk szemben ezúttal is: vádold ellenfeled azzal, amit valójában te követsz el. A nemzetközi neomarxista újbaloldal és annak hazai lerakata, a dollárbaloldal ezúttal is – futballnyelven szólva – lyukat rúgott”

– fogalmaztak.

A KDNP közleményében kitért arra is: a nyugat-európai fővárosokon végigsöprő, nem ritkán a Hamász terrorszervezetet is nyíltan éltető tüntetések mögött, olyan baloldali, illetve szélsőbaloldali szervezetek állnak, amelyek legfőbb támogatója Soros György és az ő alapítványai.

Éppen ezek a szervezetek veszélyeztetik, Berlinben, Bécsben, Párizsban, Londonban a zsidó emberek életét és vagyonát, aláásva biztonságukat. Ezek a szervezetek és tagjai, “üvöltenek” Izrael-ellenes jelszavakat, követelik a zsidó állam megbüntetését és támogatják a terrort – írták.

Kiemelték: a 2010 óta hatalmon lévő magyar nemzeti kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal és az idegengyűlölettel szemben. Ennek is köszönhető, hogy Magyarország a zsidó emberek számára Európa legbiztonságosabb országa, Budapest a világ egyik legbiztonságosabb fővárosa. Ha nem így lenne, akkor az izraeli labdarúgó-válogatott nem nálunk játszotta volna legutóbbi Európa-bajnoki selejtező labdarúgó mérkőzéseit – jegyezték meg.

A KDNP szerint a nemzeti konzultáció és az azt kísérő plakátkampány az igazságra mutat rá, amely fájdalmasan érinti a baloldalt. 

Arra az igazságra mutat rá, hogy “a most már Alexander Soros által irányított birodalom” nagyon mélyen és szorosan összefonódott az európai baloldali-liberális döntéshozókkal, akik euró és dollárkötegekért cserébe készek feladni az Európai Unió szuverenitását, az eltörlés kultúrája mentén átírnák a kontinens történelmét, és minden erkölcsi gátlás nélkül kiszolgáltatnák gyermekeinket a genderideológiának.

“Visszautasítjuk annak a baloldalnak az antiszemitizmus vádját, amely baloldal maga az antiszemitizmus szálláscsinálója” – fogalmaztak, kiemelve: Magyarország és a Kereszténydemokrata Néppárt megvédi szuverenitásunkat, családjainkat, gyermekeinket. 

“Magyarország a magyaroké!” – zárta állásfoglalását a kisebbik kormánypárt.

Cseh Katalin az Európai Parlamentben mutatta be a Fidesz legújabb lejárató plakátjait

A kormánypártok ismét hazug konzultációba és lejáratásba kezdtek Magyarországon, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az Európai Parlamentben mutatta be, hogy milyen plakátokon terjeszti a Fidesz hazugságait, többek között Ursula von der Leyenről, a Bizottság elnökéről is.

“Az adófizetők által finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult Magyarországon, amely személyesen a Bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az Unióról” – mondta felszólalásában Cseh, majd bemutatta, hogy hogyan is terjeszti a kormány a hazugságait a plakátokon.

A Momentum politikusa szerint a Fidesz legújabb lejáratása egy dezinformációs hadművelet az EU ellen.

“Ez a Ház volt az, amely a Tanács javaslata alapján megválasztotta a Bizottság elnökét. Nem holmi Soros-családi összeesküvés. Az uniós jogszabályokat pedig a társjogalkotók hozzák. Nem holmi globális háttérhatalmak. És ha nem ítéljük el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az Uniót”

– tette hozzá.

Felszólalása végén Cseh arra kérte az EU-t, hogy határozottan lépjenek fel a szégyenletes kampánnyal szemben és cáfolják a kormány hazugságait, mert mindenki felelőssége megvédeni az EU integritását.

Varga Mihály: védjük meg közösen Magyarország szuverenitását!

Nemzeti szuverenitásunkat folyamatosan támadják Brüsszelből, ezért meg kell védeni – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Budapesten, a nemzeti konzultációval kapcsolatos országjáró fórum zuglói állomásán csütörtök este.

Arra kérjük az embereket, nyilvánítsanak véleményt a konzultációs ív kitöltésével szuverenitásunk fontos kérdéseiről. Így segítsék a kormányt, hogy hitelesen, nagy felhatalmazással képviselhesse álláspontját Brüsszelben. Az országjárás, a konzultációs fórumok célja, hogy ezekről a kérdésekről tudjunk beszélni – mondta a fideszes politikus.

Nem csak négyévente a választásokon kell megkérdezni az emberek véleményét. A napokban választás volt Hollandiában, és az ottani balliberális oldalt meglepte, hogy mi az emberek véleménye a migrációról. Minket ilyen meglepetés nem érhet, mert rendszeresen megkérdezzük az embereket – jegyezte meg Varga Mihály.

Varga Mihály
Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke a nemzeti konzultációról tartott zuglói lakossági fórum sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A mostani konzultáció egyik fontos kérdése: béke vagy háború? “Mi békepártiak vagyunk” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

A konfliktusokat békésen kell lezárni, Brüsszel viszont pénzzel és fegyverekkel próbálja meghosszabbítani a háborút. Ukrajnában már az első világháborúhoz hasonló állóháború alakult ki, fiatal életek vesznek oda. Békére van szükség, nem háborúra, a háborúba küldött fegyverekre – mondta Varga Mihály.

Hasonlóan fontos kérdés Európa jövője. Az Európai Uniót nemzetállamok hozták létre, az unió sorsa a nemzetállamok közönségén múlik, ám Brüsszel a nemzeti függetlenség felszámolásán dolgozik. Az Európai Bizottság átlépi hatáskörét, például a migráció kérdésében volt olyan döntés, amellyel megkerülték az egyhangúság követelményét. Az eredmények azonban minket igazolnak – hangoztatta a miniszter.

Az emberekhez fordulunk, hogy ezekben a fontos kérdésekben a konzultációs ívek kitöltésével segítsék a kormányt. Védjük meg közösen Magyarország szuverenitását! – mondta Varga Mihály a nemzeti konzultációról tartott zuglói lakossági fórumon.

Varga Judit: Brüsszelben változásra van szükség

Brüsszelben változásra van szükség – jelentette ki az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke csütörtökön Veszprémben, a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon.

Varga Judit úgy fogalmazott: csütörtökön olyan reggelre virradtunk, hogy “a változás szele” elkezdett fújni Hollandiából. Ugyanis egy erős választói többség egy nyugat-európai országban mondott nemet az európai birodalomra, az illegális bevándorlásra és a brüsszeli túlkapásokra – kommentálta a holland előre hozott parlamenti választások eredményét.

A nemzeti konzultációt a kormánypárti politikus azért nevezte fontosnak, mert amikor Magyarország érdekeit képviselik az EU-ban, erős mandátumra van szükség ahhoz, hogy “szó szerint a falon is átmenjenek”.

Varga Judit azt mondta: az elmúlt időszakban Brüsszel rengeteg olyan elhibázott döntést hozott, amelyek az emberek mindennapjait érintik, legyen szó akár a szankciós inflációról, vagy arról, hogy a béketeremtés kísérlete helyett a háborús eszkalációban lett érdekelt az európai fősodor.

Hozzátette: látható az is, hogy az illegális bevándorlás ösztönzése ma már “Európa főtereire importálta” a Közel-Kelet mindennapos konfliktusait.

Varga Judit
Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke és Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő (b) a nemzeti konzultációról tartott veszprémi lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ezt meg kell állítani, azonban a leköszönő “brüsszeli elit”, élén az Európai Parlament (EP) baloldali többségével még “mindent megpróbál, hogy a tagállamok torkán lenyomja az őrült ötleteit” – hangoztatta.

Emlékeztetett, hogy szerdán fogadtak el az EP-ben egy olyan jelentést, amely megfosztaná a tagállamokat a vétójoguktól. Az pedig egy Magyarország méretű nemzetnek a legfontosabb érdekérvényesítési eszköze – emelte ki Varga Judit.

Azért van szükség az évtizedes hagyománynak örvendő nemzeti konzultációra, hogy az ilyen fontos, a nemzet sorsát érintő kérdésekben újra “egyetértési pontokat találjunk” – jelentette ki, felidézve a migrációról szóló nemzeti konzultációt.

A fideszes politikus arról is beszélt: az ország szuverenitását nap mint nap kihívások érik, “a fejünk felett szeretnének dönteni” például arról, hogy “a mindannyiunk számára fontos klímacélokat milyen energiamixszel érnénk el”. De “helyettünk akartak dönteni” járványügyben vakcinabeszerzésekről, és “akaratunk ellenére szeretnék” Magyarországot migránsgettóvá változtatni.

Annak érdekében, hogy “szuverenitásunkat a továbbiakban is meg tudjuk védeni”, minél többen töltsék ki a nemzeti konzultációt – kérte Varga Judit.

Forrás: KDNP / Momentum Mozgalom / MTI

Ellenzéki pártok szerint a kormánytól kell megvédeni Magyarország szuverenitását