Budapestre hozza a futball-Eb hangulatát a BKK

Egyre fokozódik a futball-láz, hiszen pénteken este kezdődnek a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság küzdelmei. A magyar válogatott mérkőzéseinek idejére a BKK Budapestre hozza az Eb-t, hogy az utasok a megállóban várakozva vagy útközben is együtt szoríthassanak a csapatnak. A BKK azt javasolja a közös szurkolói meccsnézésre tartóknak, hogy a helyszíneket a közösségi közlekedési járatokkal, illetve MOL Bubival közelítsék meg.

Június 14-én, pénteken este kezdődik a futball Eb, az önfeledt szurkolás időszaka! A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseinek idejére Budapestre hozza a foci Eb-t a BKK, és együtt szorít válogatottunknak a fővárosban közlekedőkkel. A futballünnephez illő utastájékoztatásnak köszönhetően azok is együtt szurkolhatnak és izgulhatnak, akik épp az úti céljuk felé tartanak, és szeretnék tudni, hogyan teljesít a magyar csapat.

Ezért a BKK szurkolóbarát lépésének köszönhetően a magyar mérkőzések idején a közterületi FUTÁR-kijelzőkön élőben lehet követni az eredmény alakulását.

Labdarúgó-válogatottunk

  • Svájccal (június 15., szombat 15 órakor);
  • Németországgal (június 19., szerda 18 órakor), majd
  • Skóciával (június 23., vasárnap 21 órakor) játszik az A-csoportban.

Szurkoljunk együtt a válogatottnak: szóljon fővárosszerte – miként az 1-es, a 19-es és a 41-es villamosokon megjelenik majd –, hogy „Hajrá, magyarok!”

A MOL Bubi is a magyar csapat mellett

Az egy hónapig tartó, július 14-én záruló labdarúgó Eb tartalmas szórakozást kínál. A BKK azt javasolja a közös szurkolói meccsnézésre tartóknak, hogy a helyszíneket a közösségi közlekedési járatokkal, illetve a MOL Bubival közelítsék meg. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

A MOL Bubi közbringarendszer csatlakozott a MOL szurkolói kampányához, ezért 300 kerékpárra egyedi szurkolói matrica került, valamint a szurkolói zónákhoz közeli gyűjtőállomások – Deák tér, Szabadság tér, Vécsey utca és Kopaszi-gát – ugyancsak egyedi arculatot kaptak. A BKK kéri a bubizókat, hogy kerékpárjukat mindig zárják le a gyűjtőállomáson.

Budapesti Közlekedési Központ

Idén nyáron már HÉV- és autóbusz-állomásokon hallhatók a magyar költők versei