Az Unitree bemutatta legújabb ipari robotplatformját

Az Unitree vezető robottechnológiai vállalat bemutatta legújabb innovációját, a B2 nevű ipari négylábú robotplatformot. A forradalmi fejlesztés új lehetőségeket nyit az ipari automatizálás terén, növelve ezzel a termelékenységet és a hatékonyságot, akár olyan nagy igénybevételű területeken is, mint az építőipar, a gépgyártás, a villamosenergia-ipar, vagy a vegyipar.

A professzionális és a fogyasztói felhasználású bionikus robotok területén világszerte vezető szerepet betöltő Unitree Robotics bemutatta következő generációs robotplatformját, az Unitree B2 modellt. Az új robotplaform 2024 első negyedévétől Magyarországon is elérhető lesz a Unitree közép-európai márkaképviselete, az INFUZE Robotics kínálatában.

Az Unitree B2 masszív szerkezete lehetővé teszi az ipari környezetben való zökkenőmentes működést. Rugalmas kialakításának köszönhetően könnyedén alkalmazkodik a különböző feladatokhoz és környezeti feltételekhez. A robotplatform moduláris felépítése lehetővé teszi a könnyű testreszabhatóságot az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően. A vásárlókat különböző modulok és tartozékok – például kamerarendszerek, szenzorok, vagy éppen robotkarok – széles választéka segíti az adott célnak legmegfelelőbb konfiguráció kialakításában.

A továbbfejlesztett mozgásfunkcióknak köszönhetően a készüléknek egy 45°-os emelkedő, egyenetlen terepviszonyok, vagy törmelékek sem jelentenek problémát, és akár 20-25 cm magasságú lépcsőfokokon is gond nélkül közlekedik minden irányba. Az új típus általános üzemideje már akár 6 óra is lehet, 20 km/h sebességgel is képes mozogni, és 40 kg hasznos teher szállítására képes. Mindez egy életszerű helyzetben egy 20 kg-os teher szállításával 15 km/h óra végsebességet és kb. 4 óra üzemidőt jelent. A nagy terhelhetőség és a -20℃ és +55℃ közötti üzemhőmérséklet széles alkalmazási lehetőségeket kínál olyan területeken is mint a villamosenergia-ipar, a gépipar, a vegyipar, vagy az építőipar.

Az Unitree B2 segítségével a vállalatok jelentős költségmegtakarítást érhetnek el az ipari folyamatok automatizálásában, növelve ezzel a termelékenységet és csökkentve a hibalehetőségeket. A B2 könnyen integrálható felhőalapú szolgáltatásokkal, lehetővé teszi a távoli vezérlést és monitorozást, valamint az adatok analizálását és optimalizálását. A megoldás veszélyes, sürgős és ismétlődő feladatok hatékony elvégzésére, rendszerek kiépítésére, üzemeltetésére, karbantartására és egyéb munkákra is alkalmas” – mondta Körömi János, az INFUZE Robotics ügyvezető igazgatója.

Az Unitree termékeit széles körben használják olyan egyetemek és vállalatok, mint a Berkeley University of California, a Massachusetts Institute of Technology, a Stanford University, The University of Tokyo, a Nanyang Tehnological University Singapore Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, a Leica, vagy a DHL. Magyarországon a Unitree robotikai termékek forgalmazója az INFUZE Robotics.

Videó:

Az INFUZE Robotics-ról:

Az INFUZE Technologies Kft. VR eszközök, ipari drónok és robotok forgalmazásával, oktatásával, kutatásával és szervízelésével foglalkozik. 2022 óta a Unitree robotkutyák, valamint a CHASING robot-tengeralattjárók hivatalos forgalmazójaként teszi könnyebbé és biztonságosabbá a munkát olyan környezetben, ahol az emberi munkaerő bevetése veszélyes, körülményes, vagy túl drága lenne. További információ: https://robot.infuze.hu

Unitree Robotics-ról

A 2016-ban alapított Unitree Robotics nagy teljesítményű fogyasztói és ipari négylábú robotok, hattengelyes robotkarok kutatás-fejlesztésre, a gyártásra és az értékesítésre összpontosít. A Unitree Robotics a világon az egyik első vállalat, amely nagy teljesítményű négylábú robotokat hozott kereskedelmi forgalomba és világszerte vezető szerepet tölt be a kapcsolodó professzionális műszerek és berendezések értékesítésben. A Unitree termékeket olyan cégek és intézmények használják széles körben kutatási, oktatási, vagy ipari célokra mint a Berkeley University of California, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, The University of Tokyo, a Nanyang Tehnological University Singapore Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, Leica, vagy a DHL. További információ: https://www.unitree.com/