A baloldali “idegenlégiósok” helyett a Fideszt kell választani!

Gulyás Gergely
Gulyás Gergely beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország akkor tud hozzájárulni Európa “jobbra fordulásához”, ha a jövő évi európai parlamenti (EP-) választáson minél kevesebb baloldali “idegenlégióst” választ be a nemzeti csapatba – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán szombaton, Budapesten.

Gulyás Gergely sporthasonlattal élve arra emlékeztetett, a legutóbbi EP-voksoláson ugyan nagyot nyert a Fidesz, de “még így is túl sok van” ezekből a brüsszeli idegenlégiósokból.

A miniszter az ellenzéki képviselőkre egyenként kitérve arról beszélt, aligha lehet számítani rájuk, aminek az az oka, hogy fizetést és támogatást máshonnan is “szívesen elfogadnak”.

Ma a helyzet úgy fest – folytatta – , hogy Magyarország nem kapja meg Brüsszeltől, ami járna neki, mert a baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat. Gulyás Gergely szavai szerint ezek az ellenzéki képviselők ezért a munkájukért nemcsak “óriási fizetéseket” kapnak, de “szívesen fogadnak” jogellenes külföldi kampánytámogatásokat is.

“Ha nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül”, akkor olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik nemet mondanak a migráció valamennyi formájára, de kiállnak az ország biztonsága és a határvédelem mellett, fontos számukra az ország szuverenitása, alkotmányos önazonossága és akik a magyar érdekek szószólói Európában – fogalmazott a miniszter.

Megjegyezte, olyan képviselők kellenek, akik képesek egy egyértelműen ellenséges közegben is kiállni az országért.

“Aki mindezzel egyetért, annak Magyarországon egy választása maradt, az idegenlégiósok helyett csak a Fidesz!”

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédében egy történelmi párhuzammal arra hívta fel a küldöttek figyelmét, a magyar történelemben több száz évvel ezelőtt is voltak olyan kísérletek, amelyekkel a külföld akart beleavatkozni Magyarország ügyeibe.

Most is vannak olyanok – vízen innen és túl – , akik kicsavarnák a kezünkből a legfontosabb döntéseket, és vannak olyanok, akik ezt elfogadnák és ezért ösztönzést remélnek, sőt, kapnak dollárban és euróban a létező vagy nem létező “mikroadományos ládikákban” – hangoztatta az államtitkár.

Dömötör Csaba kiemelte, ezek az erők szankciókat támogatnak, háborúba küldenék az országot, kinyitnák a kapukat idegenek előtt, emellett például zöld beruházásokat támadnak, illetve szurkolnak a sportsikerek ellen.

“Ez nem ügynököknek való vidék, itt nincs többsége azoknak, akik a saját országuk ellen dolgoznak, sosem volt és nem is lehet”

– egyértelműsítette a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, ez a magyarok országa, amit erővel, türelemmel, ésszel, de leginkább “dacos hazaszeretettel” meg fognak védeni a magyarok.

Dömötör Csaba kifejtette, a védelem egyik fő pontja lesz a jövő évi EP-választás, ezen pedig akkora győzelmet kell elérni, amelyet “minden olyan irodában és tárgyalóban meghallanak”, ahol valaha a magyarokról döntöttek az ő megkérdezésük nélkül.   

Koncz Zsófia
Koncz Zsófia beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kongresszuson felszólalt Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki beszédében a kormányzat energiapolitikai célkitűzéseit és eddig elért eredményeit foglalta össze. A kormánypárti politikus bírálta az Országgyűlés ellenzéki “zöld” képviselőit és következetlenséggel vádolta őket, megemlítve, hogy ezek a képviselők az ellen harcolnak, amiért korábban küzdöttek.

A zöld energia a magyar gazdaság jövője – hangsúlyozta az államtitkár, kiemelve, Magyarországnak részt kell vennie a technológiai fejlődésben, mert csak így tartozhat a győztesek közé.

A magyarországi pártok közül csak a Fidesz és a KDNP pártszövetsége képvisel és mutat fel reális, megvalósítható és a magyar emberek érdekeit figyelembe vevő zöldpolitikát – jelentette ki Koncz Zsófia.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Fidesz-KDNP-s polgármestere beszédében a város eddig elért eredményei mellett azt hangsúlyozta, a zalai megyeszékhely a kormány segítségével olyan fejlődő, békés és biztonságos településsé vált, amelynek “lelke” van.

“A megváltozott világban nem akarjuk, hogy a város nyugalma felboruljon, ezért határozottan meg kell védenünk a kultúránkat, a hagyományainkat és az értékeinket”

– hangoztatta a városvezető.

(MTI)

Karácsony Gergely: Budapest a nemzet fővárosa